Sivut

maanantai 28. toukokuuta 2012

Paras aamupala




Asia, jota eniten kaipasin koko kevään keittiööni, ei suinkaan ollut sieltä puuttuva kahvinkeitin, vaan meidän rakas blenderi! Ainut tapa, jolla mut saa syömään vaivatta vihanneksia puoli kiloa päivässä, on heittää aamulla kamat blenderiin ja pyöräyttää siitä kunnon smoothie. Oli tylsää syödä aina sämpyläaamiainen puhumattakaan muna-pekoni-aamiaisesta, johon kyllästyy hetkessä, eikä sitä tosiaan jaksa montaa aamua putkeen. En myöskään ole muro- tai mysli-ihmisiä, eikä yksittäisten hedelmien sellaisenaan syöminen voita kunnon smoothieta. (Enkä kyllä sellaisenaan koskaan syö vaikkapa punakaalia.)



Smoothien sekaan voi laittaa lähes mitä vain kaapista löytyy. Itse laitan yleensä aina vähintään jotain ruukkusalaattia, porkkanaa, banaanin ja jäisiä marjoja pakastimesta. Muuten vaihtelevasti mitä sattuu olemaan: eri vihanneksia ja hedelmiä, leseitä, siemeniä, pähkinöitä ja vaikka jugurttia tai kermaa.


Nam nam!

2 kommenttia:

  1. Terveellistä ja reipasta. Mä en sais ikinä aikaseks mitään smoothieta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, että noiden ainesten peseminen/kuoriminen/pilkkominen on vähän turhan aikaa vievää hommaa ainakin arkiaamuiksi, mutta todellisuudessahan tota kamaa ei tarvis ihan noin paljoa edes olla. Ja jos jaksais jo illalla salkkareiden äärellä pilkkoa jotain jääkaappiin valmiiksi niin aamulla ei tarttis kuin pyöräyttää. Ja itse pyöräytys tapahtuu sentään hetkessä. Ton ammeen huuhtelu ja tiskaaminen taas on vammasta (varsinkin kun sen tekee vasta seuraavana päivänä.)

      Poista