Sivut

tiistai 1. toukokuuta 2012

Kilometrikisa alkaa tänään!

Tänään polkaistiin käyntiin Kilometrikisa, jossa on tarkoitus kerätä itselleen ja joukkueelleen pyöräiltyjä kilometrejä toukokuun alusta syyskuun loppuun. Olen itse ollut mukana jo parina kesänä ja halusin toki mukaan nytkin! En muista tarkalleen aiempina vuosina polkemiani kilometrejä, mutta muistaakseni ne pyörivät jossain kolmensadan kippeillä. Taisivat jopa jäädä hiukan alle.

Tälle kaudelle suunnitelmissa oli ylittää kirkkaasti 500 kilometriä ja oikeastaan tehdä pyörästä ensisijainen kulkuväline, mutta koska mulla ei nyt olekaan tiedossa duunia (ainakaan tällä hetkellä), jäävät ainakin työmatkapyöräilyt toistaiseksi haaveeksi. 20-40 kilometriä/päivä tai edes joka toinen tai kolmas päivä olisivat kerryttäneet mukavasti saldoa ihan huomaamattakin, mutta kyllähän sitä tulee kesän aikana paljon liikuttua paikasta toiseen muutenkin. Aion silti pitää tavoitteenani tuon 500 kilometriä. Pyöräni ei ole mikään vauhtihirmu kilpapyörä, vaan massiivinen ja aika raskaskin poljettava, mutta omiin tarpeisiini täydellisesti sopiva. Sen esittelen pikaisesti myöhemmin, kun taas sen luokse pääsen. Jollei sitä ole pöllitty meidän pyöräkellarista, mikä on myös hyvin mahdollista.

Tänä vuonna pääsin mukaan 24 and Let's Zumba! -blogin 24PolkeePolkee-joukkueeseen. Joukkuessa on mukana useampia erilaisia kuntoilublogeja pitäviä polkijoita, joten oletettavan kovassa seurassa yritän tsempata myös itseni kunnolla pyöräilymoodiin. Blogia pitävä ja joukkueen koonnut Outi laittoi myös muutaman pienen haasteen osallistujille:

1. Kutsu kerran kaverisi mukaan pyörälenkille.
Tulen varmasti polkemaan yhdessä ainakin poikaystäväni kanssa, mutta yritän saada myös jonkun kaverin ihan extempore-pyöräretkelle.


2. Pysähdy kerran syömään suunnattoman suuri jäätelöpallo kauniina kesäisenä päivänä.
Joo no tää ei tuu olee mulle ongelma.


3. Etsi yksi geokätkö pyörälenkkisi varrelta!
En oo minkäänlaista geokätköilyä ikinä harrastunut tai muutenkaan siihen perehtynyt, mutta idea kuulostaa ihan hauskalta. Ensin pitää selvittää, mistä niitä vihjeitä löytää..


4. Yhdistä kerran pyörälenkki toiseen liikuntamuotoon niin, että aloitat tai lopetat pyörälenkillä.
Tämä tulee mulla itsestäänselvyytenä, sillä tulen todennäköisesti polkemaan lähinnä futistreeneihin, -matseihin ja ratsastustunneille. Kesän helteillä tallilta tai treenenistä on todella inhottavaa mennä hiestä litimärkänä metroon tai bussiin haisemaan, joten pyrin sitä myös viimeiseen asti välttämään.



5. Ota kuva jostain erityisen hienosta pyörällä löytämästäsi paikasta tai tapahtumasta ja näytä se meille muillekin.
Pitääpä pitää silmät auki.


Itse onnistun aloittamaan pyöräilyn vasta palattuani täältä kaukaa kotiin pyöräni luokse, joten muutaman viikon saan tyytyä pitämään perää nollilla, mutta onneksi on monta kuukautta aikaa kuroa etumatkaa kiinni. Tai ainakin kaventaa.

4 kommenttia:

  1. Btw, miten kauan ja miksi olet siellä Berliinissä (mikäli oikein ymmärsin)?
    Yks mun kaveri on ihan rakastunut Berliiniin. Käynyt siellä lomalla noin kymmenen kertaa ja haaveilee sinne muutosta sitten joskus kun...
    Itse en ole känyt, mutta tekis kyllä mieli, kun "kaikki" sitä niin hehkuttaa ;)

    VastaaPoista
  2. Kun mulla loppui duunit vuodenvaihteessa, halusin lähteä hetkeksi ulkomaille, kun kerrankin oli sellainen hetki, ettei mikään oikein sido minnekään. Haaveissa oli pitää puolen vuoden take off joko Roomassa, Lontoossa tai Berliinissä ja lopulta päädyimme tähän, koska tämä on noista kolmesta ainut halpa kaupunki asua. Saatiin alivuokrattua meidän oma kämppä siksi aikaa ja tultiin tänne kaikkiaan neljäksi kuukaudeksi. Aika lähenee uhkaavasti loppuaan, ja kolmen viikon päästä olisi tarkoitus olla jo Suomessa. :(

    En ihmettele yhtään, että kaverisi tykkää täällä käydä! Täällä on paljon asioita, jotka mun makuun on paremmin kuin Suomessa, ja joita jään kaipaamaan, kun Suomesta taas kaipaa lähinnä henkilökohtaisia asioita (kaverit, harrastukset, tietyt rutiinit.)

    En täällä blogissa ole hirveästi muuten ole käsitellyt tuota Berliiniä, mutta jos jotakuta kiinnostaa, on toisessa blogissani siitä enemmän juttua ja kuvia.
    Vaikka tätä pyrin kirjoittamaan vähän enemmän ja tuota toista vähän vähemmän anonyymisti, uskaltanen kuitenkin tänne tuon toisen blogin linkata. Jos joku minut ja painoni ja alkoholin- ja jäätelönkättötottumukseni täältä matlockaa, niin niin käyköön. :)

    VastaaPoista
  3. Oi, ihailtavaa rohkeutta lähtee toteuttamaan tollanen unelma!

    VastaaPoista
  4. Mäkin tavallaan joskus vielä ajattelin, että en varmaan uskaltaisi lähteä pidemmäksi aikaa ulkomaille, vaikka haluaisin, mutta nyt olin jo tajunnut, ettei se oikeastaan vaadi muuta kuin päätöksen (mä tein sen syyskuussa jossain tylsässä palaverissa, kun tiesin jo, etteivät duunit jatku vuodenvaihteen jälkeen) ja vähän järjestelyitä. Itse olisin toki halunnut tulla pidemmäksikin aikaa, mutta toisaalta ihan kiva ehtiä Suomen kesään. Täällä saa kesästä nauttia jo nyt. :)

    Mutta on makuun päästy, on hyvin mahdollista, että toteutan vielä samanlaisen reissun myöhemmin jonnekin muualle.

    VastaaPoista