Sivut

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Niin ja se ruokavalio...

Vaikka mä mesoan liikkumisesta ja siitä, kuinka mun pitäisi sitä harrastaa, niin surullinen totuushan on, että enemmän kuin liikkuminen, painonpudotukseen vaikuttaa ruokavalio. Ajattelin ensin, etten ala jokaista syömistäni tänne kirjaamaan, sillä jaksaisin tehdä sitä ehkä kaksi päivää, jonka jälkeen unohtaisin koko homman ja jatkaisin taas seuraavalla viikolla. Kuitenkin syömiset on se ratkaiseva pointti, ja vaikka mä tavallaan tiedän, että mulla on hiukan epäterveellinen ruokavalio (syön vähintään erittäin epäsäännöllisesti ja aika yksipuolisesti), uskon kokevani tietynlaisen HALOO!:n tässäkin asiassa, mikäli näen sen mustana valkoisella.

Päätin siis mahdollisista ja todennäköisistäkin aukoista huolimatta aloittaa ruokapäiväkirjan tässä blogissa muun K-90kg-matskun ohella. Mitä mä odotan sitten siellä listassa näkeväni? (Tuon jo blogissa esiintyneen paskalistani lisäksi) veikkaan, että siellä nähdään

turhan paljon
valkoisia jauhoja,
sokeria, suolaa ja 
E-numerosarjoja ja 

liian vähän
hedelmiä,
vihanneksia kaikissa sateenkaaren väreissä
ja kalaa. 


Kokeilin jossain vaiheessa vähän karpimman tyylistä ruokavaliota, jolloin jätin lähinnä pois viljat, perunat ja riisit. Se toimii mulla kyllä sikäli, että se lisää vihannesten käyttöä, sillä käytin esimerkiksi perunan sijaan parsa- ja kukkakaalia ja pastan sijaan raastettua porkkanaa. Salaattia tekee muutenkin mieli lisätä annoksiin enemmän ja monipuolisemmin, kun vatsaa ei "tarvitse" tukkia perunalla ja pelkkä pihvi lautasella vaikuttaa tylsältä.

Kuitenkin suurin ongelma tämän ruokavalion noudattamisessa on, että sen tulisi käsittää luonnollisesti myös kaikesta makeasta (suklaa, jäätelö, pullat jne..) luopuminen. Siihenhän ei tällanen pullasorsa kykene, vaan kantaa himaan suklaapupuja ja Ben&Jerryjä. (Voisin toki käyttää jotain toista jäätelöä esimerkkinä, pidän muutenkin B&J:ä hiukan yliarvostettuna, mutta kai se on jotenkin sopivan trendikäs merkki käytettäväksi.) Jos kittaan sokeria tollasen paskan muodossa, on aika naurettavaa kieltäytyä jostain perunasta sen sisältämien hiilihydraattien vuoksi.

Lisäksi rakastan ilmeisen liikaa italialaista ruokaa: pizzaa, spaghettia, bruschettaa, ciabattaa ja mitä näitä vaaleita leipiä nyt on. Ehkä täältä kotiin päästyäni (sitku...) alan taas vähentää leivän ja perunan käyttöä, mutta pizzasta en kyllä luovu, sori vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti