Sivut

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Rantakuntoon!

Aloitin eilen Kunto Plus -lehden 12-viikkoisen Rantakunto-ohjelman, joka keskittyy ensimmäisten kuuden viikon ajan yläkroppaan ja jälkimmäisten kuuden viikon ajan alakroppaan. Yläkroppajaksolla ohjelma näyttää tältä:


Liikkeistä löytyi onneksi ohjeet ja mallivideot sivuilta, muuten olisin sättinyt pelkän nimen perusteellaa jotain, mikä todennäköisesti olisi ollut melko kaukana oikeasta. (En edes tiennyt, mitä ovat ranskalaiset punnerrukset, vaikka olen usein niistä kuullut mainittavan.)

Tein askelkyykkyjä ja pystypunnerruksia ensin nuo mainitut 20, mutta pienen tauon jälkeen uudestaan yrittäessäni vasemman reiden jostain ylhäältä takaa vihlasi todella kipeästi, joten luulen tehneeni jotain väärin ekalla kerralla. Jotenkin oudosti kierteellä mä taidan olla tuolta lantion ja lonkkien alueelta.

Ranskalaisia punnerruksia varten kävin eilen ostamassa pienet, 1,5 kilon painot, sillä täällä mulla ei mitään painoja ole, ja kotoa (jonne palaan vasta kuukauden päästä) löytyy kolmen ja viiden kilon painoja. Ohjeessa vinkattiin, että voi käyttää myös hiekalla täytettyjä puolen litran vesipulloja, mutta hiekkaa olisi täältä ollut paljon vaikempi löytää, kuin uudet käsipainot.



Ohjelman kevennettyihin etunojapunnerruksiin kun katsoin mallivideon, nauroin ensin niille nynnypunnerruksille, mutta hymy hyytyi nopeasti, kun nuo oudot nelinkontin-punnerrukset olivatkin mulle yllättävän raskaita ja ottivat ihan eri lihaksiin, kuin normaalit punnerrukseni. Sain niitä kuitenkin tuhisten nuo 2x12 tehtyä.

Vipunostot sivulle oli ihan iisejä, mutta tuo viimeinen polvien työntö oli todella omituinen ja vittumainen liike. Se sattui lähinnä kaulaan, mutta ehkä mä opin senkin vielä.

Kaiken kaikkiaan ekasta kokeilusta jäi vähän sellainen no jaa -fiilis. Tuntui vähän tylsältä ja eniten mua huolestuttaa, että tuo sama setti kolme kertaa viikossa kuuden viikon ajan alkaa tuntua aika puulta, vaikka ihan riittävän raskas olisikin. Koitan jatkaa sitä nyt jonkin aikaa tai lopettaa kesken ja keksiä jotain muuta tilalle, jos into kokonaan loppuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti