Sivut

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Treeniohjelmia

Tein juuri 76 punnerrusta. Viimeiseen sarjaan punnersin väkisin (ja nyt todellakin tarkoitan _väkisin_!) 21 punnerrusta, jotka tekivät siis todella tiukkaa. Uskomattoman paljon sitä saa puserrettua itsestään puhtia, kun haluaa välttämättä saada lopun maksimiin edes yhden enemmän kuin edellisellä kerralla. Tähän urakkaan mulla ei todellakaan riittäisi itsekuri, jollei mulla olisi selkeää ohjelmaa, joka tosiaan määrää, mitä mun tulee tehdä ja kuinka usein ja kuinka paljon. Eli mulle noista kaikista mahdollisista ohjelmista tuntuu olevan mielettömästi hyötyä.

Tästä huomiosta innostuneena vietinkin aamupäivällä  pitkän tovin surffaillen Kunto Plus -lehden sivuilla kirjaillen bookmarkkeihin ties mitä erilaisia treeniohjelmia, jotka suunnittelen toteuttavani. Nyt on aika aloittaa ainakin joku juoksuohjelma ja ajattelin ottaa ohjelmistoon myös peruslihaskuntoon keskittyvän 12-viikkoisen Rantakuntoon(hihi)-ohjelman. Jouksuohjelmana ajattelin käyttää jostain jotain kautta löytämääni Porin kaupungin vapaa-aikaviraston julkaisemaa 11 viikon ohjelmaa (PDF) ja sen aloitan sunnuntaina. Tuon rantakunto-ohjelman jos aloittaisin ensi viikolla, olisin sen mukaan rantakunnossa noin... heinäkuun puolessa välissä. (Hehe..)


Kuva: Maridav @ PhotoXpress

2 kommenttia:

  1. Erilaiset progressiiviset treeniohjelmat on kyllä todella hyviä. Suosittelen myös pitämään tarkkaa treenipäiväkirjaa. Tuosta voisinkin muuten blogata seuraavaksi kun aihe on sydäntä lähellä :)

    Väsäsin just tuosta 100 punnerruksen ohjelmasta itselleni version vatsalihastreeniin. Eikä noita ole vaikea itsekään kehittää. Voi ottaa vaikka tavoitteeksi juosta tällä viikolla kolme kilometriä, ens viikolla viis kilometriä, seuraavalla neljä kilometriä jne. Suurin virhe ja innoituksen tappaja on aloittaa liian innokkaasti ja ilman selkeitä suuntaviivoja. Tai ainakin se rikkoo aktiiviseen liikkumiseen tottumattomat lihakset ja sen vuoksi homma jää siihen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, mä kävinkin juuri kommentoimassa sun blogia, enkä huomannut, että olitkin kommentoinut myös tänne. :)

      Mulle noi ohjelmat on hyviä just tostakin syystä, että lähden helposti lenkille (no okei, en ehkä helposti lähde, mutta kuitenkin) ekaa kertaa kolmeen viikkoon ilman suunnitelmaa ja kuvittelen, että mun täytyy päästä vaikka se kolme kilometriä. Sen sijaan voisin aloittaa omalta tasoltani vaikka joissain pätkissä, mutta enhän mä sitä tajua, ellei jossain niin lue. "Kävele 3 min, juokse 2 min" jne.

      Ehkä sitä sitten, kun saa vähän rutiinia päälle ja tietää omat rajansa, oppii myös vähän soveltamaan noita omaan tilanteeseen sopivaksi. Ei tarvitse enää tulkita niitä niin pilkun tarkkaan. :)

      Poista